Italian language pageEnglish language page

Dicţionar stomatologic | F
Fanta labială este delimitată superior de marginea inferioară a buzei superioare şi inferior de marginea superioară a buzei inferioare.

Faţeta de abraziune reprezintă o zonă lucioasă numai în smalţul ocluzal, ce are corespondenţă identică pe dinţii antagonişti. Cel mai bine se evidenţiază pe modelul de studiu.

Fibromatoza gingivală ereditară este o afectiune gingivală rară care se manifestă prin marirea volumului gingiei fixe, localizat sau generalizat. Se transmite genetic autozomal atât dominant, cât şi recesiv.

Fibronectina se gaseşte în saliva dar şi în alte lichide biologice. Are o viaţă scurtă în salivă, fiind inactivată de proteazele salivare. Actionează, în special, pe Streptococcus mutans.

Fir de mătase mijloc secundar de igienă bucală, ce urmareşte îndepărtarea resturilor alimentare din spaţiile interdentare, fără lezarea parodonţiului marginal.

Fişa stomatologică de examinare conţine: unitatea în care are loc consultul, data, numele medicului, nr. de înregistrare, date pacientului, anamneza, antecedente personale şi heredocolaterale, examenul clinic obiectiv, examenul clinic indirect, diagnostic, tratamentul.

Fistula dentară canal format accidental sau operator, care comunică cu o glandă sau o cavitate şi drenează secreţiile acestora.

Fisuri dentare spărturi ale smalţului sau smalţ plus dentina, fără pierdere de substanţa, dificil de diagnosticat.

Fisuri Stillman (retracţii gingivale asimetrice) pleacă de obicei de la un feston gingival îngroşat, când gingia îşi modifică conturul sub forma unei retracţii apicale de câţiva mm.

Fordyce, granulaţii sunt glande sebacee prezente în mod neobişnuit la nivelul mucoasei jugale sau labiale.

Frenul buzei superioare plica dezvoltată a mucoasei întinsă pe linia mediană între buza superioară şi mucoasa alveolară.

Tratamente sub microscop

Cosmetică şi estetică dentară Megdent vă oferă tratamente endodontice asistate de microscop care reprezintă cea mai complexă formulă de lucru…
Umbra box

Tratamente stomatologice

Tratamente stomatologice profesionale Megdent vă pune la dispoziţie toată gama de tratamente stomatologice la un standard de calitate excepţionale…
Umbra box

Implantologie şi protetică

Implantologie şi protetică dentară Megdent realizeză manopere constând în implanturi şi protetică dentară redând încrederea personală şi profesională…
Umbra box

Chirurgie orală

Chirurgie orală Echipa Megdent are chirurgi care oferă servicii stomatologice chirurgicale pentru: extracţii complicate, molari…
Umbra box

Cosmetică dentară

Cosmetică şi estetică dentară Dentişti specializaţi în cosmetica dentară sunt interesaţi în a vă transforma zâmbetul într-unul atractiv cu tehnologie ZOOM
Umbra box
Despre noi Servicii Dicţionar stomatologic Noutăţi Contact Copyright © 2011-2024 Megdent. All Rights Reserved
Articol publicat în luni, 2 aprilie 2012, această pagină a fost vizitată de 1.803 ori, iar websiteul a fost vizitat de 681.860 ori
Powered by King Systems® - Web Design | Web Development | Web Hosting Identitate

-2147217911Cannot update. Database or object is read-only.Microsoft JET Database Engine