Italian language pageEnglish language page

Endodonţie


Endodonţia este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratarea canalului radicular care conduce la devitalizarea dintelui, respectiv la încetarea durerii (tratamentul endodontic mai este cunoscut popular sub denumirea de "scoaterea nervului").

Implantul dentarUmbra imagine
Tratamentul de canal reprezintă eliminarea nervului din canalele radiculare, urmat de obturarea acestora.

Dacă nu se intervine la timp pentru tratamentul pe canal varianta alternativă este extracţia. Dacă pulpa dintelui este distrusă, dintele nu mai este hrănit, se infectează şi nu este recomandat să pastrăm un dinte infectat în gură. Cel mai bine este însă să prelungim durata dintelui pe arcadă cât mai mult timp posibil.

Un tratament endodontic bine executat şi făcut la timp dă posibilitatea de a folosi dintele salvat ca suport pentru o viitoare lucrare protetică. Tratamentul de canal conservă dintele pe arcadă.

Tratamentul endodontic efectuat corect previne apariţia unor inflamaţii în ţesutul osos ce înconjoară rădăcina dinţilor şi tratează leziunile deja existente în acest ţesut şi care sunt cauzate de bolile pulpei dentare

Tratamentul endodontic corect


Corectitudinea unui tratament endodontic se realizează în mai multe etape:
bulletcurăţarea eficientă a canalului radicular;
bulletprepararea şi prelucrarea mecanică a acestora;
bulletsterilizarea canalului radicular;
bulletsigilarea sau obturarea canalului radicular pe toată lungimea.

Obturaţia de canal reprezintă ultima etapă în tratamentul endodontic şi constă în sigilarea rădăcinilor cu materiale speciale, care previn infecţiile. Scopul final al tratamentului endodontic constă în menţinerea funcţionalităţii dintelui şi/sau utilizarea acestuia pentru viitoare lucrări protetice.


Tratament endodontic este nedureros


Tratamentul de canal nu este dureros deoarece se face sub anestezie locală şi nu diferă cu nimic faţă de orice altă intervenţie sub anestezie. Dacă nervul este distrus nu este nevoie de anestezie deoarece procedura nu provoacă dureri.


Tratament de canal este necesar


În mementul în cand pulpa dentară se infectează ca urmare a evolutiei unui carii, infecţia poate avansa către rădăcina dintelui şi poate trece de aceasta difuzând în osul în care este implementat dintele. În multe cazuri infecţia poate cauza un abces dentar dureros, care este o colectie purulenta în jurul rădăcinii dintelui. Simptomele abcesului pot fi diverse de la dureri moderate până la dureri violente şi imposibilitatea de a muşca pe dintele respectiv.

Tratamente sub microscop

Cosmetică şi estetică dentară Megdent vă oferă tratamente endodontice asistate de microscop care reprezintă cea mai complexă formulă de lucru…
Umbra box

Tratamente stomatologice

Tratamente stomatologice profesionale Megdent vă pune la dispoziţie toată gama de tratamente stomatologice la un standard de calitate excepţionale…
Umbra box

Implantologie şi protetică

Implantologie şi protetică dentară Megdent realizeză manopere constând în implanturi şi protetică dentară redând încrederea personală şi profesională…
Umbra box

Chirurgie orală

Chirurgie orală Echipa Megdent are chirurgi care oferă servicii stomatologice chirurgicale pentru: extracţii complicate, molari…
Umbra box

Cosmetică dentară

Cosmetică şi estetică dentară Dentişti specializaţi în cosmetica dentară sunt interesaţi în a vă transforma zâmbetul într-unul atractiv cu tehnologie ZOOM
Umbra box
Despre noi Servicii Dicţionar stomatologic Noutăţi Contact Copyright © 2011-2024 Megdent. All Rights Reserved
Articol publicat în luni, 5 martie 2012, această pagină a fost vizitată de 3.590 ori, iar websiteul a fost vizitat de 681.860 ori
Powered by King Systems® - Web Design | Web Development | Web Hosting Identitate





-2147217911Cannot update. Database or object is read-only.Microsoft JET Database Engine